Следвайте Гласове в ТелеграмАвтомобилното производство ще бъде спряно частично през идната

...
Следвайте Гласове в ТелеграмАвтомобилното производство ще бъде спряно частично през идната
Коментари Харесай

Автомобилни заводи в Чехия спират работа заради проблеми с доставчици

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Автомобилното произвеждане ще бъде спряно отчасти през идната седмица в завода на " Шкода " (Skoda) в Чехия, а този на японската марка " Тойота " (Toyota) напълно ще прекрати работа поради проблеми с доставчиците. Това оповестиха двете компании, представени от Франс прес.

В индустриалното оборудване на " Тойота ", което създава в естествен режим към 1000 автомобила от моделите " Айго " (Aygo) и " Ярис " (Yaris) дневно и е ситуирано в източната част на столицата Прага, повода се крие в пожар, унищожил през август локалния цех за пластмаса " Новарес " (Novares).

" Потвърждавам, че прекъсването ще бъде удължено до идния петък, 15 септември ", сподели пред Агенция Франс Прес Томаш Парубек, представител на " Тойота мотър " (Toyota Motor) в Чехия.

Той отхвърли да посочи по какъв начин това ще повлияе на производството на завода на японската група, който не работи от 22 август. 

Чешкият автомобилостроител " Шкода ", филиал на " Фолксваген " (Volkswagen), разгласи през днешния ден, че проблеми с доставките на части от словенски снабдител, обиден от наводненията, е довел до частичното прекъсване на работата му най-малко за седмица.

Чехия зависи значително от износа на коли, с цел да поддържа икономическата си интензивност, която е наранена от резултатите от пандемията и войната в Украйна.

Три огромни компании имат фабрики в страната: " Шкода ", " Тойота " и южнокорейския автомобилостроител " Хюндай " (Hyundai).

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР